torakalna drenaža

indicirana transplantacija pluća, koja nije moguća radi brojnih komorbiditeta. Stoga je drenaža zamijenjena sa pleurostomijskim.

stranskem delu prsnega koša pod pazduho, v višini bradavice na prsih, kirurg naredi rez, dolg 2–3 cm. Skozi rano vpelje plastično cevko – torakalni dren v ...

Limfni sistem čine limfa, limfni sudovi, limfne žlezde i limfni organi. Sastav limfe jednak je sastavu međućelijske tečnosti onog dela tela iz koga.

PROTOČNA DRENAŽA. -ona se primjenjuje kod pacijenta kod kojih je došlo do infekcije rane a u koju je plasiran dren. Sastoji se iz infuzije (NaCl) u koju je ...

povrede, tako da kada se javi penetrantna povreda ona je često vitalno ugrožavajuća. [5-7]. Sve povrede grudnog koša se mogu podeliti.

Torakalna punkcija je poseg, namenjen odstranjevanju tekočine iz prostora med pljuči in steno prsnega koša, ki se imenuje plevralni prostor.

tiplih torakalnih diskus hernija kod istog bolesnika je veoma retka. Iako je serija mala, jasno ukazuje na ... Po~etno iskustvo sa iznetom operativnom pro-.

Page 1. ТОРАКАЛНА ХИРУРГИЈА. Page 2. БЕЛОДРОБЕН КАРЦИНОМ. Page 3. БЕЛОДРОБЕН КАРЦИНОМ. Page 4. БЕЛОДРОБЕН КАРЦИНОМ. Page 5. БЕЛОДРОБЕН КАРЦИНОМ. Page 6 ...

nakuplja u jetri, što uzrokuje žute oči i kožu ... u jetri (transhepatični) i stavlja se u začepljeni ... kratkotrajna bol u gornjem dijelu trbuha koja.

metalni ili plastični stent (mekana savitljiva cevčica) uvodi se u isti otvor u jetru (transhepatično) i smešta se unutar začepljenog žučnog puta kako bi se ...

Naÿen je indurativno izmenjen şitav pankreas sa uveüanom glavom koja je davala sliku tumora. ... iglom, što je najverovatnije dovelo do tromboze i spazma.

Korištenjem naše web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića za bolje iskustvo.